Miten päihteiden väärinkäyttäjä vaikuttaa ympärillään oleviin ihmisiin?

Selvä Ry:n luentosarja jatkuu Kaupunginkirjaston Pakkalan salissa Tiistaina 13.3.2012 klo 18 – 19.30.  

Päihderiippuvuus on sairaus, jossa henkilö tuntee pakonomaista tarvetta käyttää päihteitä haitoista huolimatta. Sairaus etenee asteittain ja hoitamattomana johtaa ennenaikaiseen kuolemaan. Riippuvuus-sairauden vähemmän tiedostettu puoli on se, että päihderiippuvainen vaikuttaa suuresti myös lähellä häntä olevien ihmisten elämään.

Esimerkiksi alkoholistin lapsi saattaa kärsiä vakavista mielen- ja tunne-elämän ongelmista koko elämänsä, vaikka riippuvuuteen sairastunut on poistunut hänen elämästään aikoja sitten. Mitä päihderiippuvaisessa perheessä tapahtuu läheisille? Voiko läheinen toipua tai suojella itseään?

Kokemuksia ja faktaa aiheesta kertoo sairaanhoitaja-diakonissa Marika Kamps.

Vapaa sisäänpääsy
Varaukset: paihdeseminaari@selvary.fi